هالوکس والگوس شست پا یک برآمدگی استخوانی در کنار پا است که در انتهای  انگشت شست پا ظاهر می شود و این قسمت از کف پا می تواند متورم شده و باعث  درد در کف پا شود. این مشکل در انگشت اغلب در زنان و افراد مسن رخ می دهد  که  با گذشت زمان، مفصل آسیب دیده ممکن است تغییر شکل یابد و دردناک باشد و  درد ناشی از آن می تواند منجر به مشکلات سایز کفش و مشکل در راه رفتن شود.  فیزیوتراپیست ها به افراد مبتلا به این مشکل کمک می کنند تا درد پا را  کاهش دهند، عملکرد انگشت شست پا را بهبود بخشند و توانایی راه رفتن راحت را  دوباره به دست آورند.

انحراف به سمت خارج شست پا را هالوکس والگوس می گویند

شیوه های درمان هالوکس والگوس

  • استفاده از کفش مطلوب : به  کارگیری کفش مطلوب یکی دیگر از درمان ها می باشد و برای معدود کردن فشار به  انگشتان پا بهتر است از کفش‌هایی که پنجه پهنی دارند استفاده کنید.  کفش‌های ارتوپدی منحصربه فرد، می توانند به اصلاح موقعیت پا و کاهش انحراف  یاری نمایند، همچنین بستن آتل در طی شب نیز میتواند به بهبودی و کم شدن  علائم در برخی اشخاص یاری دهد.
  • انجام عمل جراحی پا : درمان با جراحی هالوکس والگوس یا انحراف انگشت شست پا در صورت دردناک بودن  مفاصل یا تغییر در موقعیت مفاصل انجام می شود و اگر هنگام پوشیدن کفش درد  یا ناراحتی دارید و به طور کلی در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد می شود.  به شما پیشنهاد می شود به پزشک مراجعه کنید تشخیص با اشعه ایکس امکان پذیر  است و می تواند پیچ خوردگی مفصل را نشان دهد و در بیماران سالخورده ای که  برای آنها جراحی تشخیص داده شده است، آزمایشات روتین برای ارزیابی مناسب  بودن جراحی ضروری است.روشهای مختلفی برای جراحی وجود دارد که براساس زاویه  ایجاد شده در انگشت، روش مناسب جراحی انتخاب می شود. اما آنچه نیاز به  یادآوری است آن است که اگرچه منطقه مورد جراحی کوچک است اما عمل جراحی  هالوکس، جراحی بزرگی محسوب می شود.
  • استفاده از ارتوزهای بین انگشتی :   ارتوز بین انگشتی و محافظ بونیون، تا حدودی می تواند درد و علائم را کم  کند. اما هیچگاه راه درمان و بهبود بدشکلی انگشت شست نیست. درمان دیگر  جراحی است. قبل از درمان، مهم است که توقعات فرد، از انجام این نوع جراحی  مشخص شود. بیمار باید بداند، محدوده حرکات انگشت شست، پس از عمل کاهش می  یابد، احتمال درد پس از عمل و حتی عود وجود دارد و درصد بالایی از افراد  (حدود ۴۰ درصد) پس از جراحی باز هم قادر نخواهند بود از کفش مورد دلخواه،  استفاده نمایند